Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nový Dubaj?

.filip Olšovský .lifestyle .na cudzom mieste

Je pred pol siedmou ráno, rozvidnievať sa začne až o pár minút. Zatiaľ je všetko ukryté v tme, z ktorej vykukujú len tie najstrašidelnejšie veci. 

psy, ktoré návštevníkov vítajú hneď po vystúpení zo stiesnenej maršrutky. Mačky, ktoré prídu hneď, ako sa psy stratia z dohľadu. A mrakodrap so zabudovaným kolotočom. Batumi, bývalá pýcha Sovietskeho zväzu kúsok od hraníc s Tureckom. A čoskoro vraj aj hviezda gruzínskych dovolenkových katalógov.

Ranné zdesenie síce nahradí trochu triezvejší pohľad, no Batumi sa stále vymyká normálnemu vnímaniu. Na niekoľkých metroch mieša balkánsky vzťah k verejnému priestoru so širokou promenádou pre neexistujúcich turistov. Pás minimálne dvadsaťposchodových novostavieb s kobercami rozvešanými na elektrických kábloch pozdĺž ulíc. Lebo Batumi je vraj nový Dubaj. A minimálne v reklamách na byty v novostavbách tak určite vyzerá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite