Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Marián Slávka: Prirodzene inklinujem k hygiene

.elena Akácsová .lifestyle .cnosti a neresti

Bubeník, klavirista a spevák Marián Slávka, známy zo skupín Longital a Talent Transport či z Ursinyho muzikálu Peter a Lucia, práve vydal sólový album vLáska a oženil sa. Do Vianoc by mal stihnúť vydať aj nový album Talent Transportu.

Marián Slávka: Prirodzene inklinujem k hygiene BORIS NÉMETH

nie som vodcovský typ.

Kapely, v ktorých hrám, manažujem, ale nie je mi blízka pozícia frontmana, čo vpredu žoviálne očarúva publikum. Nemôžem byť ani sedem dní v týždni s rokenrolistami, treba sa dať trošku dokopy a  normálne sa správať. Preto učím bicie na ZUŠ-ke v Karlovke. Radšej beriem menšie deti, tí väčší majú aj iné možnosti. Teraz, po iks rokoch hrania, som zacítil niečo ako konkurenčnú závisť. Prichádzajú fantastickí mladí bubeníci, vyškolení z youtubu. A teraz čo my? Môžeme sa len nechať inšpirovať a prijať to. Inak fakt netrpím závisťou, ale počkajte, ešte porozmýšľam....

som kaviarenský povaľač, tomu sa dosť venujem vo voľnom čase.

Kofeín, nikotín a všelijaké záľuby. Bol som aj rokenrol, ale už dlhé roky poslúcham, to sa pretavilo do iných vecí. Fajky som zbieral, veľa peňazí do toho nalial, rifle drahé kupoval, zapaľovače... teraz zbieram všelijaké prípravky drogistické, oleje, mydlá, šampóny, toniká. Prirodzene inklinujem k hygiene. Venujem sa tomu aj dva razy za deň. Vodu beriem ako očistu tela i duše. Bohužiaľ, teraz už si dám len sprchu, odkedy sme sa sťahovali, ale inak som vaniar, užívam si aspoň na šnúrach po hoteloch. 

„Nemal som vzor v otcovi, hľadal som si ho v kamarátoch, ale to nie je dobré, vzor má byť otec, spoluhráč má byť o inom.“

to, že budem muzikant, vymyslel tatko.

Klavír ma veľmi nezaujímal, ale keď som uvidel prvýkrát bicie v Novom Meste nad Váhom, odkiaľ pochádzam, vedel som, že toto chcem. Otec tvrdil, že bubny sú zlá kombinácia, aby som mohol ísť hrať na loď, musím mať klavír a saxofón. On hrával Nemecko, Švajčarsko, lode, taký podvodníček to bol, ale pomohol mi, že mi hudbu nezakazoval a dovolil mi odísť z hotelovej akadémie na konzervatórium, z čoho je mama do dnešného dňa nešťastná. 

moje obľúbené slovo je systém.

Nekontrolovane ho používam, kde príde, v hocijakom kontexte. Hrajme systém niečo, kde si bol, v systém rozhovore, máme aj pesničku MBS – Marek Brezovský systém. Na mojom náhrobnom kameni musí byť káva a systém. 

keď som pred koncertom príliš pokojný, nebude to ľahké.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite