Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Samo Trnka: Skape ti ryba? Niečo zmeň!

.elena Akácsová .lifestyle .cnosti a neresti

Samo Trnka stál svojím programom Úplne vážne pri zrode slovenskej videosatiry na internete, dnes sa naplno venuje svojej stand-up show Pančlajn, písaniu scenárov a kvízovej šou Dobre vedieť, kde tvorí otázky a hrá vedátora Karola.

Samo Trnka: Skape ti ryba? Niečo zmeň! BORIS NÉMETH

v lete som sa venoval svojmu telu, aby bolo krásne do plaviek.

Chodil som do posilňovne a do plavárne. True story. Chcete vidieť moje lýtka? Mal som viac času a aj som sa zľakol, že starnem. Športujem, aby som inak mohol žiť prasácky. Fajčím ako sprostý. Cigareta je hrozná v tom, že vstúpi do pracovného procesu ako neodbytná súčasť. Keď píšem, potrebujem fajčiť. Viem, že je to pre mňa nezdravé, ale už dopredu som nad tým zlomil palicu, ani som neskúšal prestať. Prečo by som si spôsoboval utrpenie, keď si ho spôsobujem na iných frontoch? 

rád vysedávam pri akvárku.

Mám ich tri. Pri pozeraní na akvárko si jednak odpočiniem, a jednak musím vedieť, čo sa tam deje, ako sa tam rybám žije, aby som mohol urobiť zmeny, nech sa im tam žije lepšie. Keď ryba zomrie, viem prečo, staral som sa zle. Je to signál – niečo zmeň.

„Baví ma liezť pred ľudí a  mám rád ich smiech. Zároveň si to nemôžem doniesť domov, lebo manželke a dieťaťu je jedno, že mi na pódiu ťapkajú, doma nemám čo byť za hviezdu.“

ako dieťa som chcel byť všetko možné.

Od policajta cez smetiara až po paleontológa, divné dieťa, nie? Od detstva milujem bizarné zvieratá. Rád študujem, čo všetko vie príroda vyskúšať, kam až vie zájsť snaha mať evolučnú výhodu, aké výstredné vie byť prispôsobenie sa prostrediu. Stegosaurus (na fotke) je môj najobľúbenejší dinosaurus ever, tu niekde sa začala moja láska. Ako dieťa ma najviac štvalo, že nikdy neuvidím stegosaura naozaj. Jurský park? Nie, to je zoo, ja by som chcel vidieť, ako to naozaj bolo, cestovať v čase do ich doby. Bol by som asi sklamaný z tyranosaura rexa, lebo podľa posledných zistení bol operený. Tyranosaurus a taký ňuňu hebučký chuchvalček?!

som otec amatér.

Najhoršie je, že deti majú aj úplní amatéri. Čo, napríklad, ja viem o deťoch? A predsa jedno mám. To je to najhoršie chovateľstvo, lebo až po dvoch dekádach uvidím, či som to robil dobre. Dcére by som doprial trpezlivejšieho tatina. Našťastie je otrlá; keď na ňu zhúknem na ihrisku, rozplačú sa iba cudzie deti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite