Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba 38/2017

.lifestyle .treba

TREBA POMENOVAŤ obrazy Ivana Csudaia • TREBA OKÚSIŤ SVETOVÚ HUDBU na world music festivale • TREBA NAVŠTÍVIŤ Konvergencie 2017 • TREBA VIDIEŤ film Ťažká duša • TREBA SA POZERAŤ V TELKE Falšovateľská celebrita filmovou hviezdou

TREBA POMENOVAŤ obrazy Ivana Csudaia

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa maliara Ivana Csudaia pýtali, ako vymýšľa názvy svojich obrazov. Zasmial sa, pretože jeho najnovšia výstava sa volá Untitled: „Až na časť výstavy Premaliar, kde sú premaľby na spôsob Rudolfa Filu, sú moje obrazy bez názvu, aj sa volá Untitled. Inšpiroval ma Keith Haring, on namaľoval tisíce vecí a všetky sa, až na minivýnimky, volali Untitled. To musí byť fuška ich katalogizovať, to sa dá len na základe rozmerov, techniky a roku. Z tejto fascinácie vznikla oslobodzujúca myšlienka, lebo som sa už toľko navymýšľal tých názvov! Tým pádom, že chýba názov, sa toho do obrazov dostane aj viac.“ Výstava Untitled sa koná od 20. 9. – 20.  10. v bratislavskej galérii White&Weiss.

www.whiteweiss.com

TREBA OKÚSIŤ SVETOVÚ HUDBU na world music festivale

V centre Bratislavy sa bude od 21. do 24. septembra konať niekoľko podujatí, ktoré budú súčasťou World Music Festivalu Bratislava. Vystúpia Ľubomír Gašpar Cimbal Projekt, KarpaTon, Banda, Ľudové Mladistvá, Karin Sarkisjan, Katarína Máliková, ale aj talianska skupina Kalàscima.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite