Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Praha, vydrž

.filip Olšovský .lifestyle .na cudzom mieste

Budapešť má Sziget, Viedeň Donauinselfest a Varšava Orange Festival. Akurát na Slovensku a v susednom Česku sú mestské festivaly stále akosi zakliate. 

Filip Olšovský

keď v našom hlavnom meste po dvoch ročníkoch skončili sľubne rozbehnuté City Beats, ešte sa dalo vyhovoriť na veľkosť mesta a konkurenciu neďalekej Pohody. Prečo však poriadny mestský festival nemá väčšia a turistami omnoho obľúbenejšia Praha, to bolo vždy trochu záhadou.

Niežeby sa v Prahe nesnažili. Nikdy to však nedopadlo dobre. Napríklad dodnes fungujúci United Islands of Prague začínal ako ambiciózny mestský festival, na ktorom sa pravidelne predstavovali zaujímavé zahraničné mená, po čase sa však zmenil na prehliadku prevažne domácich interpretov. A taký Prague City Festival po úspešnom prvom ročníku sľuboval pre edíciu 2012 viacdenný program a mená ako New Order či Blink-182. Napokon však pár dní pred začiatkom organizátori celý festival, ktorý sa mal konať na výstavisku v Holešoviciach, pre „šokujúci výpadok zásadného množstva dôvodne očakávaných finančných prostriedkov“ zrušili. Nad Prahou zostal visieť tieň ďalšej premárnenej šance.

„Pritom je to taký dobrý koncept. Ubytovať sa v meste, stráviť v ňom celý deň, podvečer sa vybrať na koncerty a nadránom sa vrátiť späť.“
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite