Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Grafiti city

.lucia Michalková .lifestyle .na cudzom mieste

Bratislava ma kedysi vypľula ako kôstku ďalej na západ. Dievča z východu, ktoré ju dobývalo a pre  extrémne ceny bytov a nízke platy nedobylo. 

Bratislava ma kedysi vypľula ako kôstku ďalej na západ. Dievča z východu, ktoré ju dobývalo a pre  extrémne ceny bytov a nízke platy nedobylo. Pamätám sa, ako som ju za študentských čias nekriticky obdivovala a bránila, lebo ponúkala možnosti, o akých sme my Východniari ani netušili: množstvo kultúrnych akcií, výborné kníhkupectvá a knižnice, práca, blízkosť Viedne. Teraz som teda po dlhšom čase navštívila naše hlavné mesto preto, lebo ho mám rada. Bratislava, bydlisko našej intelektuálnej špičky, má dnes make-up anarchistky. Všadeprítomné grafiti mi takmer vyklali oči: na zastávkach, na fasádach rodinných domov i historických budov, na plotoch, na mostoch, na toaletách. Čarbanice a k tomu burina na každom rohu. Moji bratislavskí priatelia to už nevnímajú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite