Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba 21/2017

.lifestyle .treba

TREBA OBDIVOVAŤ ilustrátora Lorenza Mattottiho; TREBA DISKUTOVAŤ v Banskej Bystrici a Košiciach; TREBA OSLÁVIŤ tancujúcu keramiku; TREBA SÚŤAŽIŤ v opernom speve; TREBA SA POZERAŤ V TELKE Monštrum nad Prahou;

TREBA OBDIVOVAŤ
ilustrátora Lorenza Mattottiho

S ilustrátorkou Danielou Olejníkovou sme sa v rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí bavili aj o ilustrátoroch, ktorých obdivuje: „Veľa autorov sledujem a páči sa mi ich tvorba, ale niektorí ma vedia doslova strhnúť. Napríklad teraz mám na stole nový komiks Ghirlanda od Lorenza Mattottiho v spolupráci s Jerrym Kramskym. Som z neho v takom vytržení, že som ho zatiaľ nezvládla ani dolistovať, stále sa zastavujem. Rozmýšľala som, aké by to bolo skvelé, mať našraubovanú Mattottiho hlavu. Musí tam mať neuveriteľné veci, keď je schopný tvoriť také obrazy.“ Súhrn jeho prác nájdete na stránke mattotti.com, jeho rané práce aktuálne vystavujú v Civici musei v Udine.
www.libri.it/ghirlanda

TREBA DISKUTOVAŤ
v Banskej Bystrici a Košiciach

Verejné diskusie o aktuálnych témach GLOBSEC City Talks tento rok prinesú rozhovory s autormi reportážnej literatúry vydavateľstva Absynt – Witoldom Szabłowskim (ktorý moderuje naša redakčná kolegyňa Marína Gálisová) a Irinou Brežnou, debatu o tom, či môžu byť Košice modernou a inovatívnou metropolou aj debatu o vplyve a popularite konšpiračných teórií.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite