Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Richard Čermák: Snažím sa svoje neresti prepisovať

.elena Akácsová .lifestyle .cnosti a neresti

Rádiohlavu za prínos do hudby získal tento rok projekt Ostrov hudby, ktorý na počesť nášho Jurka Kušnierika inicioval zakladateľ hudobného vydavateľstva Gergaz Richard Čermák. Popri práci v marketingu ho z jeho koníčkov najviac zamestnáva nová platforma Meet the Heroes.

Richard Čermák: Snažím sa svoje neresti prepisovať BORIS NÉMETH

baví ma niečo budovať, tvoriť.

Mám rád koncepčné a dlhodobo fungujúce veci. Dúfam, že ani kompilácia Ostrov hudby nebude len taký výkrik do tmy a koniec, ale že budúci rok príde napríklad fyzický nosič, potom event... Mojím cieľom bolo ukázať, že hudobné vydavateľstvá sa dokážu spojiť pre dobrú vec. Platformu Meet the Heroes som rozbehol preto, že som mal potrebu prispieť k zlepšeniu obsahu vo verejnom priestore. Myslím si, že bojovať proti množstvu konšpiračných a fejkových informácií tým, že ich budeme nahlasovať, hádať sa, osočovať je neúčinné. Aj tak budú pribúdať. Lepšie je rozmnožiť ten dobrý obsah.

sedem rokov som strávil v korporáciách.

Sedel som vo výškových budovách s krásnym výhľadom na mesto a šťukal kódy. Nudilo ma to. Teraz robím to, čo som predtým robil popri zamestnaní, tvorím a budujem značky a pracujem na projektoch, ktoré ma napĺňajú... Škoda, že som s tým nezačal skôr, chýba mi väčšia drzosť. Korporát ma zdeformoval, bol som zvyknutý čakať, kto mi čo dá robiť, teraz si do veľkej miery vymýšľam robotu sám a občas si uvedomím, že na čie rozkazy vlastne čakám? Čím skôr sa človek naučí zobrať na seba zodpovednosť, tým lepšie.

pred tromi mesiacmi som prestal fajčiť.

Niektoré veci sa nedajú v mozgu len tak vymazať, treba ich ako v počítači prepisovať. Snažím sa teda svoje neresti prepisovať, nájsť si na každý spúšťač inú aktivitu. Teraz je to beh. Alebo si urobím čerstvú ovocnú šťavu, čaj, kávu a mám plné ruky. Pokusov prestať fajčiť bolo x, ale teraz je veľkou motiváciou môj dvojročný synček. Pohľad na neho mi pomáha si uvedomovať, že už tu nie som len sám pre seba, chcem fungovať bez zbytočných závislostí.

filozofia buddhizmu mi je najbližšia.

Samotný symbol, postavička Buddhu na mňa vplýva veľmi pozitívne, pripomína mi, že mám udržiavať rovnováhu. Sošku som roky mával pri počítači, neviem prečo. Kríža by som sa bál, symbolizuje pre mňa skôr bolesť a utrpenie. Vyrastal som v kresťanskej rodine, babka bola kostolníčka, no nie som veriaci, ale uvedomujem si, že nás niečo veľké presahuje. Ešte som nenašiel odpoveď, ale nárokujem si celý život hľadať sám svoj duševný poriadok.

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite