Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ľudmila Kolesárová: Som ako tá Messiho manželka

.elena Akácsová .lifestyle .cnosti a neresti

Marketingová manažérka Dobrého anjela Ľudmila Kolesárová tvrdí, že má len takú prácu, akú si vymyslí. A keďže v tejto charitatívnej neziskovke sa kreativite medze nekladú, minulý rok, keď oslavovali desať rokov existencie, bol naozaj náročný. Otriasla sa a už vymýšľa znovu.

Ľudmila Kolesárová: Som ako tá Messiho manželka BORIS NÉMETH

toto je moja robota snov.

Robím marketing, získavam prostriedky a pomoc, ale zostávať len pri manažérskej práci by znamenalo ísť v určitom momente z kopca. Preto udržiavam vzťahy aj s ľuďmi, ktorí tú pomoc potrebujú. Naposledy som zháňala fúru dreva pre rodinu s ťažko chorým dievčatkom. Je to nesystémové a neefektívne pol hodiny telefonovať s rodinou, s dodávateľom, lenže kontakt s realitou je prospešný. Ale spasiteľský syndróm, že bezo mňa sa ani zem točiť nebude, som už prekonala. Nedá sa pomôcť každému, treba to filtrovať a sústrediť sa na svoju prácu. Mávam aj výčitky svedomia, či to všetko nerobím kvôli sebe, či to nedáva viac mne ako iným. Ale potom prídu momenty, keď sa zosypem od vyčerpania a poviem si, že do toho niečo dávam aj ja.

mirek Dušín bol môj vzor.

Mám dvoch bratov, mali sme všetky foglarovky, tie formovali môj idealistický svet. Teraz na tom fičia moje deti. Ako Foglar, aj ja som jedného dňa chcela robiť svet lepším, možno tým, že budem písať. Mám to napísané v denníku. Sedem rokov mám blog, baví ma to, je to taká psychohygiena, ale knihu som vydať odmietla.

turistická mapa je pre mňa ako kniha, rada si ju študujem.

Kompas mám tiež, ale zatiaľ žiadne appky v mobile. Aj tak skončím pri mape, mám ich plný šuplík, kam idem, tam si vždy nejakú kúpim. Chodím ako typická turistka – foťák a mapa. Rada sa túlam, príroda je moja galéria, ľúbim sa obzerať, fotiť, vytešovať sa ako ten Hrušínský vo Vesničke. Keď ma obiehajú ľudia, ktorí idú na výkon, hovorím si, nevadí, ja som krajinkár, ale čo keď je to preto, že nevládzem? Pridám trošku do kroku.

mám skriňu plnú tavných pištolí na lepenie.

S deckami chodíme veľa do prírody, pozbierame bukvice, gaštany, šišky a čo s tým? Tak z toho všeličo vyrábame. V detstve som nič také nerobila, to prišlo až s potrebou duševnej hygieny a tiež treba nejako zabaviť deti. Som najlepší výrobca karnevalových kostýmov, moje deti vyhrávajú všetky karnevaly. Masky začíname vymýšľať už po Vianociach. Minulý rok bola dcéra jabloň. Toto je moja vášeň.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite