Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Zlatú éru zavŕšil jej kráľ

.filip Olšovský .lifestyle

Roger Federer získal na Australian Open svoj osemnásty grandslamový titul. Všetkým, ktorí mu už neverili, tak pripomenul dôležitý fakt.

.športovec víkendu: Zlatú éru zavŕšil jej kráľ Andy Brownbill/AP/SITA Švajčiar Roger Federer s trofejou po tom, ako porazil svojho súpera Španiela Rafaela Nadala v mužskom finále Australian Open.

prvýkrát sa to stalo na Wimbledone v roku 2003. Mužskú aj ženskú časť turnaja opanovali dvaja rovesníci narodení v tom istom roku. Zatiaľ čo pre o pár týždňov staršieho Rogera Federera to bol vôbec prvý grandslamový titul, pre Serenu Williamsovú už šiesty. Odvtedy sa rovnaká dvojica víťazov opakovala pravidelne celú nasledujúcu dekádu. Po dekáde plnej úspechov sa však zdalo, že je dominancii Švajčiara Rogera a Američanky Sereny koniec. Ona síce ďalej víťazila a ani po takmer dvadsiatich rokoch na scéne nenašla vyrovnanú konkurentku, Roger začínal zaostávať. Až do tohto víkendu, keď sa štrnásť rokov starý príbeh zopakoval.

Serena Williams získala v sobotu na Australian Open už svoj 23. grandslamový titul. Toľko nemá na konte žiadna svetová tenistka. Napriek tomu ešte väčšiu pozornosť vzbudzoval nedeľňajší zápas. Roger Federer, niekdajší suverén tenisových kurtov, mal na dosah svoj osemnásty grandslam.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite