Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.lifestyle

TREBA SA POZERAŤ vždy novým spôsobom; TREBA ÍSŤ na Pohoda Párty; TREBA SI PREDSTAVIŤ muzikál Peter a Lucia; TREBA SA OTVORIŤ nepočujúcim návštevníkom; TREBA SA POZERAŤ V TELKE Briti a Američania tiahnu do vojny;

TREBA SA POZERAŤ
vždy novým spôsobom

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám výtvarný teoretik Juraj Mojžiš prezradil aj svoje krédo: „Mojou snahou je vždy hľadať nové nasvietenie. Vždy sa dá na niečo pozrieť novým spôsobom. S tým prichádza nové poznanie, čo je úžasné. V Mníchove majú momentálne jednú báječnú výstavu Postwar: Art Between the Pacific and the Atlantic, 1945–1965. Je to asi všeobecne známy materiál z veľmi dôležitého povojnového dvadsaťročia, ale tá výstava má nový zorný uhol: čo urobila bomba, ako na ňu reagoval svet, ako umenie, a špeciálne ako výtvarné umenie? Ako sa s tým vyrovnalo? Totálnou deštrukciou.“ Výstava v mníchovskom Haus der Kunst potrvá do 26. marca.
postwar.hausderkunst.de

TREBA ÍSŤ
na Pohoda Párty

Festival Pohoda pokračuje v tradícii svojich koncertných večerov, na ktoré opätovne privádza obľúbené kapely z letného festivalu. Tento rok na Pohoda Párty prídu Heymoonshaker, jeden z najzaujímavejších objavov Pohody 2015. Britská dvojica, ktorá nezameniteľným spôsobom kombinuje beatbox s bluesom či rockom, si už zahrala aj na prestížnych festivaloch ako Sziget či Glastonbury a už túto sobotu príde aj do Bratislavy. Okrem nej sa v sobotný večer predstaví aj duo Gonsofus, projekt ruského muzikanta Sashu Mamaeva žijúceho na Slovensku. Ten vo svojej tvorbe pre zmenu kombinuje reggae, hip-hop, funk, folk či afrobeat. Nuž a o afterparty sa postará DJ Džbán, ktorý vraj „bude hrať, až kým sa nerozbije“. Sobota, 4. februára, Klub A4, 20:00.
www.facebook.com

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite