Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Leicester z Francúzskej riviéry

.filip Olšovský .šport

Francúzskemu futbalu vládne v polovici sezóny tím, od ktorého by to pred sezónou nikto nečakal. A určite to nebude iba tým, že má v zostave Super Maria.

.športovec víkendu: Leicester z Francúzskej riviéry Claude Paris/AP/SITA Večný talent Mario Balotelli sa v Nice našiel. Stal sa druhým najlepším strelcom tímu, ktorý útočí na francúzsky titul.

v osemdesiatej piatej minúte každého domáceho zápasu sa fanúšikovia Nice postavia a začnú tlieskať. Aplauz trvá celú minútu a je poctou osemdesiatim piatim obetiam, ktoré v polovici júla zahynuli pri teroristickom útoku na Promenade des Anglais v Nice. V posledných týždňoch však potlesk čím ďalej, tým viac patrí aj domácim futbalistom. Bodaj by nie, keď majú po vyše polstoročí opäť šancu vyhrať domácu súťaž.

Tím OGC Nice naposledy patril medzi francúzsku futbalovú elitu ešte počas päťdesiatych rokov, keď štyrikrát vyhral francúzsku najvyššiu súťaž. Odvtedy sa mu to nepodarilo ani raz. Niekoľkokrát dokonca vypadol do nižšej súťaže. Do najvyššej Ligue 1 sa klub z juhu Francúzska definitívne vrátil až v sezóne 2001/2002.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite