Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Richard Stanke: Som kaviarenský povaľač

.elena Akácsová .lifestyle

Hrával v detských filmoch a seriáloch, dnes hviezdi v Národnom divadle. Nemal rád socialistické nedele a hoci ho dnes politika unavuje, sleduje ju a vyjadruje sa k nej.

Richard Stanke: Som kaviarenský povaľač Boris Németh Ktoré svoje cnosti a neresti nám prezradil herec Richard Stanke?

fotografi bulváru zachytili na Pohode herca Richarda Stankeho vo zvláštnom outfite – zelených kraťasoch, pohorkách a podkolienkach vyhrnutých až po kolená. Označili to za rakúsku módu. Módnej polícii .týždňa však vysvetlil, že je to jeho pohodový štýl! „Došiel som rovno z Beskýd, tam je veľký výskyt kliešťov, keď tam chodím po lese, tak ma niekto upozornil, aby som nechodil s odhalenými nohami,“ vysvetlil a na otázku, či preto chodia aj náckovia v podkolienkach, dodal: „To neviem. Ale evidentne ich niečo nebezpečné uštiplo.“

Rišo Stanke nebol na Pohode len oddychovať. Okrem čítačiek v Literárnom stane a v stane Dobrej krajiny, kde sa šili nosiče pre bábätká utečencov, si večer vo veľkom podobnom oblečení zahral aj v rámci divadla Československo človeka z Kotlebovej vlakovej hliadky.

Okrem tohto voľného zoskupenia českých a slovenských hercov hrá Stanke, samozrejme, v Národnom divadle, kde má tento rok za sebou mimoriadny výkon v postave biskupa Eduarda Vergérusa v hre Fanny a Alexander (prečítajte si našu recenziu), v divadle Aréna, Štúdiu S, a s kolegami v zájazdovom divadle, kde na jeseň budú skúšať s režisérom Edom Kudláčom. Čaká ho tiež dokončovanie mimoriadne očakávaného a utajovaného projektu HBO Pustina.

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám ešte prezradil, že veľmi rád šoféruje, obľubuje vôňu nového auta a to svoje nikdy nepožičiava.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite