Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cibulková postúpila do štvrťfinále Wimbledonu

.redakcia .lifestyle

Dominika Cibulková postúpila cez Radwanskú do štvrťfinále Wimbledonu. V treťom sete predviedla heroický výkon a podarilo sa jej vyradiť svetovú trojku. Gratulujeme!

Cibulková postúpila do štvrťfinále Wimbledonu Kirsty Wigglesworth/AP/SITA

.dominika Cibulková, nasadená ako devätnásta, zvíťazila extrémne tesne 6:3, 5:7, 9:7 nad mierne favorizovanou poľskou trojkou svetového rebríčka Agnieszkou Radwanskou v mimoriadne kvalitnom aj dramatickom stretnutí pondelňajšieho osemfinálového 4. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny vo Wimbledone v Londýne.

Napokon nedoplatila na to, že na servise v desiatom geme druhého setu nepremenila mečbal. Sama jeden odvrátila pri vlastnom podaní v dvanástej hre rozhodujúceho setu. Bol to výsledkovo aj herne jeden z jej životných zápasov, predviedla heroický výkon.

V utorok bude Cibulková vo štvrťfinále hrať s Ruskou Jelenou Vesninovou, víťazkou z osemfinálového derby. Už má garanciu 430 bodov do hodnotenia a prémie 250 000 libier brutto.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka Cibulková síce proti rovesníčke A. Radwanskej stále má negatívnu bilanciu (6:7), ale zdolala ju tretí raz v rade. V máji Krakovčanku prekonala na antuke v Madride 6:4, 6:7 (3), 6:3 a koncom júna vo štvrťfinále na tráve v Eastbourne 4:6, 7:6 (2), 6:3 z manka setu a brejku. Napokon na predmetnom prípravnom podujatí získala svoj šiesty titul na hlavnej profesionálnej úrovni, premiérový práve na najrýchlejšom podklade. Rivalita s Poľkou trvá od sezóny 2006.

Finalistka rovnako hodnotných melbournských Australian Open 2014 Cibulková si v All England Lawn Tennis and Croquet Clube v britskej metropole vyrovnala osobný rekord zo sezóny 2011. Vlani krátko po štvormesačnej zdravotnej odmlke prehrala už v 1. kole s krajankou Danielou Hantuchovou (5:7, 0:6).

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková vyradila druhú finalistku z adresy SW19 Church Road za sebou po tom, ako v sobotu v 3. kole zastavila - 6:4, 6:3 - kanadskú bývalú členku Top 5 Eugenie Bouchardovú (edícia 2014). „Aga" Radwanská si neúspešne zahrala o miestnu trofej Venus Rosewater Dish v roku 2012 proti Američanke Serene Williamsovej. Cibulková si v 1. kole poradila s Chorvátkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou 7:5, 6:3 a v 2. kole s austrálskou reprezentantkou Dariou Gavrilovovou (6:3, 6:2).

Niekdajšia členka Top 10 Cibulková, teraz 18. vo svetovom rebríčku WTA pre nasadzovanie (a ešte lichotivejšie siedma v tohtosezónnom bodovaní Road to Singapore), ťahá vrátane celkového triumfu v spomenutom Eastbourne sériu deviatich zápasových úspechov. Od začiatku apríla, keď sa radovala v Katoviciach, má pozoruhodne priaznivú singlovú bilanciu 23:3 vrátane Pohára federácie národných tímov.

Cibulková sa v okamihu premenenia pondelňajšieho mečbalu bodovo dotiahla na Madison Keysovú, jedenástu v prepočtovom nezáväznom online renkingu. Pravda, Američanka ešte pred sebou má svoje osemfinále proti Rumunke Simone Halepovej. Slovenka teda na konci pondelňajšieho programu bude figurovať prinajhoršom na dvanástom mieste.

Slovenská jednotka má proti 28-ročnej ľavorukej semifinalistke US Open 2014 a Australian Open 2015 Makarovovej (35.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite