Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kto chce žiť, nech sa kýve

.lucia Piussi .lifestyle

V záplave módnych kníh o výchove nám môže uniknúť podstata: Veriť vlastnej intuícii a spoliehať sa na seba. Kniha rozhovorov so psychológom Ivanom Štúrom je preto zvlášť cenná.

Kto chce žiť, nech sa kýve Jozef Jakubčo/SITA Výchova dieťaťa nemusí byť o poučkách a pravidlách. Podstatu nájdeme v prirodzenosti. Dôležité je dieťa prijať a byť mu dobrým príkladom.

ako som hovoril, netreba veľmi vychovávať, treba pekne žiť, dieťa sa pridá. Aj to je niečo prirodzené.“ Aké jednoduché. A presné. Aj ja si z detstva najlepšie spomínam na výlety našich rodičov za ich priateľmi. Vidím studňu a záhradný domček s náradím. Pozerám sa na obrovského kocúra, ktorý sa sám stará o mačiatka. To všetko v záhrade pána L., rodinného priateľa a kolegu, kam sme chodili na čerešne. Pozorujem so zatajeným dychom jeho syna, ktorý je hluchonemý, ale – napodiv – milovaný! Samé prekvapenia. To všetko sa na malého človiečika nalepí – raz a navždy.

Spomínam si na služobné cesty našej mamy do planetárií po celom Československu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite