Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Hokejové reminiscencie z pohľadu fanúšika

.ivan Bindas .lifestyle

Slovenská hokejová reprezentácia opäť nepostúpila do štvrťfinále majstrovstiev sveta v hokeji. Niektorí predstavitelia slovenského hokeja to za problém nepovažujú.

Hokejové reminiscencie z pohľadu fanúšika Dmitri Lovetsky/AP/SITA 17. máj 2016, Petrohrad, Ruská federácia: Slovenskí hokejisti nedokázali zvíťaziť v riadnom hracom čase nad USA a nepostúpili tak do štvrťfinále MS.

zápas so Spojenými štátmi ukončil pobyt našej hokejovej reprezentácie na svetovom šampionáte a to je pre mnohých fanúšikov (do tohto tábora patrím aj ja) príležitosť na zamyslenie, zhodnotenie a zároveň položenia si otázky: „Pokračujeme v starom, alebo sa začneme obliekať do nového?“ Postojové naladenie a obsahy verbálnych vyjadrení niektorých aktérov participujúcich a ovplyvňujúcich hokej a hokejové dianie, totiž nevyznieva až tak jednoznačne v prospech prijímania nejakých zásadnejších a konkrétnejších zmien.

Zatiaľ čo jeden z hráčov, teda priamych aktérov (Sekera) sa vyjadrí, že „hrajeme hokej spred tridsiatich rokov“, naša žijúca legenda Žigmund Pálffy povie, že „sme zaspali dobu“, vrcholový predstaviteľ zväzu pán Nemeček sa vyjadrí, že každý má právo na názor, on to však vidí v rovine, že „svetový hokej sa vyrovnáva“ a pokračuje, „veď sme boli len krôčik od štvrťfinále.“ Len fakt, že ten krôčik spravil niekto za nás, už nevidí.

Myšlienkové a postojové gestá niektorých jednotlivcov proste nemajú trhlinu. Diskusné fóra a aj mnohé postoje priamych aktérov však naznačujú optimistickejšiu skutočnosť. Som rád, že mnohí skutoční fanúšikovia a ľudia, ktorým na progrese záleží, už začínajú odmietať „stavy statickej osudovosti“, mimochodom vyjadrené aj výrokom niektorého z hráčov „s tým sa už nedalo nič robiť“ a žiadajú prekročenie takýchto tieňových obmedzení.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite