Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slávna kapela hľadá bedňáka

.elena Akácsová .lifestyle

Vlado Janček z kapely Saténové ruky sa najviac zo všetkého teší na koncerty. Iba to vláčenie aparatúry by pokojne niekomu prenechal.

Slávna kapela hľadá bedňáka Boris Németh „Najviac sa teším na hranie s kapelou. Jediné čo ma na tom neteší (a vlastne nikoho z kapely), je vláčenie aparatúry,“​ hovorí Vlado Janček.

pred týždňom získali s albumom Bozkávam Rádiohlavu za debut roka aj cenu kritikov. Štyridsaťroční debutanti vytvorili pôvodne kapelu ako zábavnú aktivitu.

„Chceli sme si trošku pohrať, ambícia neprekračovala desať koncertov. Za štyri roky sme ich odohrali cez stovku, s tým sme nerátali,“ povedal nám v rozhovore jeden z troch frontmanov štvorčlennej kapely Saténové ruky Vlado Janček. „Medzníkom pre mňa bolo, že sme urobili vinyl. CDčko si už dnes môže urobiť každý, ale to je celkom iný pocit, držať v ruke svoju vlastnú gramofónovú platňu.“

"Po prvom koncerte nám Toni Granko prišiel povedať, že chalani, brutálne to bolo, vy keby ste cvičili, boli by ste perfektní. Tak sme mu rovno povedali, že to musí brať také, aké to je."

A čo turné po Slovensku? Nebude? „To je náročné sadnúť do dodávky a dovidenia, za mesiac obísť svet. Kapely v našom veku, aj kvôli pracovnej vyťaženosti členov, to začali riešiť filištínsky, vyhlásia tour, ale tá sa deje vždy od štvrtka do soboty. Navyše, vypredať v iné ako víkendové dni mimobratislavské kluby, to si môže dovoliť možno Korben Dallas.

Ak ale budú chcieť aj iné kapely, možno dáme dohromady aj turné. Úplne najviac sa mi ako partner na turné páči Vydrapená bužírka Punk System, v ktorej hrá na bicích Mišo Kaščák. Málokto ju pozná, ale kto ju videl, má ju rád nadosmrti,“ povedal nám Janček v rozhovore do lifestylovej rubriky Sedem cností a nerestí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite