Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Revolúcia v škole v prírode

.elena Akácsová .lifestyle

Spisovateľka Zuska Kepplová zbeletrizovala denník azylanta, dopísala ďalšiu knihu a začína sa učiť po arabsky. Stále s niečím začína, to jej dáva lekcie pokory.

Revolúcia v škole v prírode Boris Németh Nerada hovorí o svojich alergiách. Aj tak na ne príde reč vždy, keď z tašky vytiahne veľké balenie nivey.

z Nežnej revolúcie si veľa nepamätám. Bola som prváčka a boli sme na Roháčoch v škole v prírode. Z celého toho roku si pamätám len tú školu v prírode a ešte dôstojnú učiteľku, ktorá sa postavila dopredu v triede a povedala nám, čo sa deje. Neviem, čo hovorila, ale rečou tela a obrovským pátosom dávala najavo, že ide o závažnú vec. Utkvelo mi v pamäti, aká bola veľmi vážna a že čelila triede, kde to nikoho ani veľmi nezaujímalo, ani tomu nikto nerozumel.“ Povedala nám spisovateľka a dramaturgička Zuska Kepplová na úvod nášho rozhovoru do rubriky Sedem cností a nerestí, ktorý nájdete v aktuálnom vydaní nášho časopisu, tematicky venovaného Nežnej revolúcii.

„Jej snom je bývať v hoteloch a ráno nevedieť, kde sa to práve zobudila.“

Zastihli sme ju v čase, keď práve odovzdala do tlače svoju tretiu knihu Reflux (Buchty švabachom, 57 km od Taškentu).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite