Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Genderová rovnosť vs. konflikt záujmov

.elena Akácsová .lifestyle

Emília Sičáková-Beblavá musí a chce byť matka, manželka, dcéra, sestra, učiteľka, analytička. Snaží sa to zladiť, ale niekedy to ide len za cenu pokút a kompromisov.

Genderová rovnosť vs. konflikt záujmov Boris Németh Emília Sičáková-Beblavá bola vychovaná aj do koča aj do voza, a preto má rada peknú bižutériu.

desať rokov učí, a teraz aj vedie Ústav verejnej politiky FSEV UK v Bratislave, väčšina ľudí ju však vníma ako tvár Transparency International Slovensko, organizácie, ktorej bola dlhé roky prezidentkou a dnes je predsedníčkou jej správnej rady. Súčasne je však manželkou politika v predvolebnej kampani a tým sa dostáva do zvláštnej situácie. Genderová rovnosť šancí verzus konflikt záujmov. Má manželka politika (alebo manžel političky) právo naďalej vykonávať svoju odbornú prácu a budovať si vlastnú kariéru, ak sa tým dostáva do konfliktu záujmov?

Tak aj o tom sme sa rozprávali v rozhovore pre lifestylovú rubriku Sedem cností a nerestí s Emíliou Sičákovou-Beblavou. Povedala nám toto: „Západné spoločnosti to vyriešili v prospech rovnosti šancí. V západnej spoločnosti by tak Beáta Lipšicová mala moderovať politickú reláciu, lebo veríme, že je profesionálka. Podobne sa to stalo aj mne, keď začal byť manžel (Miroslav Beblavý pozn. red.) aktívnejší v politike, a ani moja tvrdá práca nie je záruka možnosti ďalšieho rozvoja.“

„Pre život je dôležitá viera a tvrdá práca. V tom som bola vychovaná a tomu verím."

V rozhovore, ktorý nájdete v aktuálnom vydaní .týždňa, alebo na webe tu, nám Emília Sičáková-Beblavá povedala, že jej podiel na predvolebnej kampani manžela sa začal aj skončil zorganizovaním diskusií o manželovej vízii rozvoja Slovenska so zaujímavými osobnosťami, ktoré nedávno vyšli v knihe

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite