Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ako Juraj Karpiš ulovil morskú pannu

.elena Akácsová .lifestyle

S naším ekonomickým komentátorom sa dá baviť o všetkom. O delfínoch, čo vedia investovať, o potápaní na jeden nádych, aj o prospešnosti lakomstva pre spoločnosť.

Ako Juraj Karpiš ulovil morskú pannu Boris Németh

Keď Juraj Karpiš, analytik z INESSu a náš prominentný ekonomický komentátor dorazil do redakcie, aby sme ho vyspovedali do obľúbenej rubriky Sedem cností a nerestí, kolega Martin Mojžiš sa živo zaujímal, či je to s tými delfínmi, čo vedia investovať, naozaj pravda. Juraj prikývol a politicky korektne zdôraznil to isté, čo vo svojom ekonomickom komentári - že v popísanom prípade išlo o samičku. A pre veľký úspech hneď napísal ďalší ekonomický komentár o netopieroch, čo sa správajú spoločensky ešte zodpovednejšie ako delfínice.

Keďže práve dopísal knihu Zlé peniaze, s podtitulom Sprievodca krízou, dlho sme sa bavili o nej. Ale ešte dlhšie sme sa rozprávali o jeho záľube – potápaní na jeden nádych – freedivingu. Tentoraz sme nemuseli hlasovať, či chceme počuť prednášku len o ekonomickej kríze alebo len o freedivingu, ako sa to stalo pred pár rokmi na TEDxBratislava. Ako to vtedy dopadlo, si môžete pozrieť na videu.

Juraj Karpiš nám doniesol do redakcie na ukážku aj plutvu, ktorá sa pri freedivingu používa. Keď sme ho s ňou išli fotiť, priplietla sa ku tomu naša krásna kolegyňa Mirka, a hneď z nej bola morská panna.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite