Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bojím sa mať deti

.veronika Pavlíková Klindová .lifestyle

Minulý rok sa po prvýkrát v našej histórii najviac detí narodilo ženám po tridsiatke. Kto si však myslí, že sú to obyčajné kariéristky, nemôže sa mýliť viac.

Bojím sa mať deti S/PX1M/Lucie Čermáková/Profimedia „Zamestnávatelia o matky s malými deťmi nemajú veľký záujem. Znamenajú pre nich zvýšené náklady.“

mám skoro tridsať rokov, som vydatá a bojím sa mať deti. Nie je to preto, že by som ich nemala rada, nechcela sa deliť, mala zdravotné problémy alebo by som sa bála o svoju postavu. Vôbec nie. Verím každej jednej žene, keď rozpráva o tom, aké je materstvo krásne, ako ju napĺňa a ako v ňom našla zmysel života. Tým ženám to dokonca aj trochu závidím. No ja mám skoro tridsať rokov a stále ma trápi jedna otázka. Za čo?

Keď sme sa v práci rozprávali o rodinách a deťoch, prekvapila ma staršia kolegyňa, tiež učiteľka, reakciou „dieťa nie je o peniazoch“. Sčasti jej musím dať za pravdu. Možno to platí pre ženy a mladé rodiny, ktoré žijú u rodičov alebo aspoň blízko nich. Možno to platí pre rodiny na dedine, kde si toho môžu veľa dopestovať a dochovať.

Neplatí to však pre množstvo mladých ľudí, ktorí sa sťahujú do veľkých miest. Prídu za vysokou školou a zostávajú kvôli práci. Majú veľké sny, chcú žiť lepšie ako ich rodičia. Nakoniec si v tých veľkých mestách nájdu akurát tak podnájom, o ktorý sa delia s ďalšími, aby všetko zvládali finančne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite