Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobré jedlo: Bitka o spálený krém

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Prinesú ho na podnose v malej, akurátnej nádobke. Každý, komu takto pristane pod nosom, sa jemne zachveje vzrušením. Nastáva totiž malý rituál. Pri podnose je dezertná lyžička, tá sa zodvihne a buchne sa ňou po tvrdej kôrke. Puk! Crème brûlée.

Dobré jedlo: Bitka o spálený krém GETTY IMAGES Pri ochutnaní crème brûlée sa na jazyku rozprestrie intenzívna smotanová chuť podporená riadnou dávkou pravej vanilky.

nádherný karamelový povrch, ktorý pripomína zatuhnutú lávu či z útrob zeme vyvrhnutý neobrúsený granát, sa rozlomí a ukáže, čo sa skrýva pod ním. Krehké a vláčne smotanové vnútro posiate malými bodkami. 

Dezertná lyžička sa nekompromisne zaborí, načrie a vytiahne tú neúprosnú maškrtu spolu s kúsočkami polámaného karamelu, aby ju dopravila tam, kam patrí – do úst. 

 

BEZ VÁS SA NEPOHNEME

Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite