Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Roger Waters v Berlíne podupal pamiatku holokaustu a Anny Frankovej

.marian Jaslovský .názory

Zasa to bude o Rogerovi Watersovi, ale to len preto, lebo v posledných dňoch ho bolo v sociálnych médiách požehnane. Zaujímala sa totiž o neho nemecká polícia.

Marian Jaslovský

ide o to, že mal 17. a 18. mája dva koncerty v Berlíne. Bol to do veľkej miery dezolátsky festival, kde opäť nechal vybublať svoj antisemitizmus, sympatie k Putinovi a pomýlené geopolitické názory. Nedávno sme priniesli reportáž z jeho politickej šou na pražskej zastávke.

Médiá (a polícia) sa najviac zaujímala o nacistickú uniformu, ktorú si obliekol a strieľanie z fejkového samopalu. V Nemecku je v rozpore so zákonom vystavovať nacistické symboly alebo memorabílie, ale tu by sa mohli Watersa fanúšikovia Pink Floyd zastať (a aj sa ho zastávali):  Ak poznáte históriu skupiny, bola to rekvizita ešte z čias predstavenia a filmu The Wall z roku 1980. Takúto uniformu mal vo filme Bob Geldof a je to samozrejme scéna nepochybne antinacistická. Nacisti pre Watersa v tom čase ešte znamenali zlo, napokon, zabili jeho otca.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite