Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Film Moc je šachovou partiou medzi pravdou a vyšším cieľom

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Zasneženým lesom prechádzajú muži v oranžových vestách, aby nahnali korisť poľovníkom. Zrazu zaznie výstrel. K zemi nepadá lovná zver, ale osemnásťročný chlapec. Vinník je neznámy.

Film Moc je šachovou partiou medzi pravdou a vyšším cieľom MPhilms/Trailer

keďže išlo o poľovačku, na ktorej sa zúčastnili aj vysokí štátni predstavitelia, okamžite je v centre pozornosti verejnosti. Ešte viac, ak je strelec neznámy. Čosi nekalé na tom vidí i investigatívna novinárka (Lucia Kašová) snažiaca sa odhaliť pravdu. Jej snahu však komplikuje agent tajnej služby Steiner (Szabolcs Hajdu). Jeho úlohou je zmierniť následky mediálneho záujmu a zariadiť, aby vyšetrovanie prípadu smerovalo želaným smerom – preč od vinníka. Tým je minister životného prostredia Berger (Jan Kačer), ktorý kandiduje na post strategického komisára Únie pre vodu. Keďže cieľom jeho súpera je privatizovať vodné zdroje, v hre je veľa. Nehoda na poľovačke však môže všetko zmariť.  

Vinník bojuje medzi svojím svedomím a tým, o čom ho mnohí presviedčajú – že to robí pre vyššie dobro. „Film je o čestnom človeku, ktorý urobil chybu a chce ju napraviť. Dostal sa do situácie, že to vlastne nikto nechce. Poctivosť človeka je zbytočná, škodlivá a on sa toho drží, pretože si myslí, že keď niečo zavinil, tak by sa to mal snažiť napraviť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite