Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Divočina v podsvetí, v Tatrách aj pri Dunaji

.martin Papšo .kultúra .film

Podsvetie sa občas vo filmoch ukazuje v značne romantizovanej podobe, s dôrazom na česť či vernosť. Ale nesmieme si ho idealizovať, nie všade ho riadi sociálna demokracia. Tejto štylizácii čelíme aj pri sledovaní nového Johna Wicka.

Filmy týždňa: Divočina v podsvetí, v Tatrách aj pri Dunaji PRESSFOTO FORUM FILM Laurence Fishburne, Keanu Reeves a Ian McShane v americkom filme John Wick 4 z roku 2023, ktorý režíroval Chad Stahelski.

v kinách je práve štvrtý diel a opäť je to poriadna divočina. Navyše trvá skoro tri hodiny. Typickí Američania, zase zbytočne predlžujú konflikt. Divokou prírodou sa môžeme kochať aj v ďalších dvoch novinkách. Prvá sa odohráva v lese pri Dunaji, kde malé dievčatko hľadá stratenú andulku. Na záver si doprajeme pobyt v prostredí Vysokých Tatier. Ale nebude to žiadny relax. Skupina neduživých osôb, ktoré sa identifikujú ako muži, sa bude snažiť naplniť toto slovo drsným obsahom.

film týždňa: John Wick 4

John Wick je stále na úteku, pretože porušil pravidlá kódexu. Komisia ako hlavný exekutívny orgán podsvetia vypísala za jeho likvidáciu tučnú odmenu, a tak má v pätách tých najlepších zabijakov. John márne hľadá pokoj, ten neprichádza bez ohľadu na počet zlikvidovaných útočníkov. Našťastie je v pravidlách kódexu jedno ustanovenie o špeciálnom dueli, ktorý by mohol zabezpečiť definitívnu cestu von. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite