Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Chazelle je blázen

.tereza Kravecová .kultúra

Damien Chazelle a Justin Hurwitz vás pozývajú na párty vášho života. RSVP netreba, stačí pekne zažmurkať na naivného Mexičana ochotného pustiť vás k tomu najpotrebnejšiemu – kokaínu a šéfovi štúdií Kinoscope.

Chazelle je blázen SITA/Paramount Pictures via AP

iba 38-ročný autor píše svojím vyše trojhodinovým filmom ľúbostný list svetu pohyblivých obrázkov a súbežne každých desať minút napľúva do ksichtu miestu, ktoré mu umožnilo natočiť snímky o zasnených rojkoch Whiplash (2013) a La La Land (2016), teda Hollywoodu. A tak nečudo, že na „najdôležitejších filmových oceneniach roka“ vyšla multižánrovka Babylon (2022) naprázdno. S osemdesiatmiliónovým rozpočtom, hviezdnym hereckým obsadením, šťavnatým scenárom a opulentnou réžiou sa snímka stala nezabudnuteľnou diváckou jazdou naprieč históriou zlatej éry slávnej továrne na sny.

Prefetovaná prostitútka, slon, drogová zlatá hora a orgie, aké by ste nemali šancu zažiť ani prostredníctvom predplatného Pornhub Premium. Kombinácia všetkého spomenutého otvára náš príbeh v „skromnom“ príbytku Dona Wallacha, hostiteľa všetkých zvráteností, aké sa počas burácajúcich 20. rokov v Hollywoode vôbec dali robiť. Ó, a áno, dokonca aj alter ego Brada Pitta s nenahraditeľným talianskym prízvukom sa tam mihne, Enzo Gorlami z Nehanebných Bastardov (2009) si totiž pätnásť rokov pred skalpovaním nacistov a vypaľovaním parížskych kín celkom išiel alkohol a vily plné ľahkých žien, čo by dali čokoľvek za to (respektíve by proste len dali), aby si ich majestát „dokonalá sánka“ všimol. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite