Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Hra na horor aj divácke filmy bez divákov

.martin Papšo .kultúra .film

Všetci hovoria o spájaní a pritom to vyzerá ako delenie. Pozor, to nie je neschopnosť, ale dobre premyslená stratégia, inšpirovaná filmom Vratné lahve. Heslo hlavnej postavy znelo: „Aby mohlo být vítání, musí být napřed loučení.“

Filmy týždňa: Hra na horor aj divácke filmy bez divákov PRESSFOTO FORUM FILM Záber z filmu Vreskot 6 režisérov Matta Bettinelliho-Olpina a Tylera Gilletta z roku 2023.

paradox je typický aj pre dve filmové novinky lokálnej (českej a slovenskej) produkcie. Obe by chceli byť diváckymi filmami, ale žiadni diváci na ne nechodia. Na dvoch večerných predstaveniach týchto filmov v premiérový deň bol počet divákov (okrem autora článku) presne nula. Tu sa dozviete, či je ten nezáujem zaslúžený a či existujú aj iné dôvody na návštevu kina ako exkluzívny prenájom kinosály za cenu jedného lístka. Ale najskôr si zahráme šiesty diel hry na obľúbený horor.

film týždňa: Vreskot 6

Preživší tragických udalostí v mestečku Woodsboro sa rozhodli presťahovať do New Yorku, aby zabudli na vyčíňanie vraha ukrytého v maske zvanej Ghostface. Ešte sa nestihnú ani poriadne zabývať a už sa hromadia nové mŕtvoly. Prostredie sa zmenilo, ale stará maska a metódy zostali. Pomôžu im prežiť znalosti hororových filmov? A čo ak vrah(ovia) tentoraz nedodržiava žánrové pravidlá?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite