Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zlatú malinu si tento rok udelili aj organizátori

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

V predvečer Oscarov sa odovzdávajú Zlaté maliny, ocenenia za najhoršie snímky minulého roku. O filmovú anticenu bojovali Morbius, Blondínka či Elvis. Ktorý z nich bol najhorším?

Zlatú malinu si tento rok udelili aj organizátori YouTube

životopisná dráma inšpirovaná životom herečky Marilyn Monroe si odniesla hneď dve ceny. Blondínka sa stala najhorším filmom. Organizátori ju označili vo svojom vyhlásení za mizogýnnu a lascívnu. Diváci jej vyčítali, že ide o fikciou obohatenú verziu herečkinho života. Snímka si odniesla aj cenu za najhorší scenár. Jeho autorom je režisér Andrew Dominik. Ana de Armas, ktorá stvárnila hlavnú postavu, však môže za svoju rolu získať Oscara.

Nie je ničím výnimočným, že jeden film môže získať Zlatú malinu, ako aj Oscara. Jasným dôkazom sú tohtoroční víťazi anticeny a nominácie na Cenu Akadémie. Jedným z príkladov je i Pinocchio Guillerma del Tora. Stal sa najhorším remakom a môže sa stať najlepším animovaným filmom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite