Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Beyoncé prepísala históriu Grammy, ale v hlavných kategóriách bodovali iní

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Udeľovanie hudobných Oscarov sa konalo v nedeľu večer v Los Angeles. Na 65. ročníku odovzdávania cien Grammy sa stretli najznámejšie mená hudobného priemyslu. O miere ich talentu sa môžu viesť polemiky, no je jasné, že ich úspech nie je náhodný.

Beyoncé prepísala históriu Grammy, ale v hlavných kategóriách bodovali iní SITA/AP Photo/Chris Pizzello

hoci celému odovzdávaniu hudobných cien kraľovala speváčka Beyoncé, nebodovala v žiadnej zo štyroch hlavných kategórií – Album roka, Nahrávka roka, Skladba roka a Najlepší nováčik. Queen B si odniesla zlatý gramofón za najlepší tanečný/elektronický album a skladbu v rovnakom žánri, rovnako ako aj za najlepšiu r'n'b skladbu a výkon. Ďalších päť nominácii nepremenila na výhru, no podarilo sa jej prepísať históriu Grammy. V nedeľu sa stala hudobníkom s najväčším počtom týchto ocenení. Má ich dokopy 32. Pokorila rekord Georga Soltiho, ktorý má na konte o jednu cenu menej.

Albumom roka sa stal album Harry’s House od Harryho Stylesa. Ten sa stal aj najlepším popovým vokálnym albumom. Nahrávkou roka je About Damn Time od raperky Lizzo. Skladbou roka je Just Like That od bluesovej speváčky Bonnie Raitt. Hudbe sa venuje od 70. rokov a na konte má už 19 albumov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite