Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Multi-kulti romantika aj vraždiaci plagiátor

.martin Papšo .kultúra .film

Prezidentské voľby v Čechách boli pre nás veľmi inšpiratívne. Ak budeme exportovať viac takých kandidátov, nielenže pomôžeme sebe, ale poškodíme ostatných, a tak ich môžeme ľahšie dobiehať. Napríklad aj v počte a kvalite filmov.

Filmy týždňa: Multi-kulti romantika aj vraždiaci plagiátor PRESSFOTO BONTONFILM Shazad Latif ako Kazim a Lily James ako Zoe v romantickej komédii režiséra Shekhara Kapura Čo s tým má láska? z roku 2022.

v uplynulom týždni sa nám to podarilo a premiéru mal u nás rovnaký počet našich a českých filmov – nula. Tento úspech, bohužiaľ, trochu zatieňuje fakt, že aktuálne novinky boli celkovo najslabšie za dlhú dobu. Ale to neznamená, že by ste nemali ísť do kina. Vždy sa tam dá nájsť niečo pozerateľné. Napríklad romantická komédia o dohodnutom sobáši. Alternatívou môže byť plagiát trileru o sériovom vrahovi, ktorý pomáha mladej vyšetrovateľke v pátraní po inom sériovom vrahovi – jeho plagiátorovi. Prípadne sa môžete s deťmi trochu ponudiť pri rozprávke o netradičnej zúbkovej víle.

film týždňa: Čo s tým má láska?

Mladá autorka dokumentárnych filmov Zoe (Lily Jamesová) nemá šťastie pri hľadaní toho pravého. Príliš veľa možností nevedie k nijakému výsledku. Zato jej kariéra sa rozbieha sľubne a už chystá ďalší projekt. Bude, paradoxne, o dohodnutej svadbe. Jej sympatický sused a kamarát z detstva Kazim má totiž korene v Pakistane, kde je to zjavne stále bežná tradícia. Myslíte, že rodina a tradície majú proti Lily nejakú šancu?  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite