Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Babylon: Filmová mágia ukrytá v tieni hriechu

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Bujaré večierky plné alkoholu, sexu a všelijakých iných potešení. Miesto neobmedzených možností, kde stačila troška šťastia k naplneniu snov. No Hollywood v 20. rokoch bol i miestom nekompromisných pravidiel a tvrdých pádov na dno.

Babylon: Filmová mágia ukrytá v tieni hriechu SITA/Photo by Scott Garfitt/Invision/AP

filmový Babylon je presne taký. Ukazuje vám priehrštie šťastia, ako aj plejádu nešťastí. A často jedno vedie za ruku druhé. Presvedčíte sa o tom hneď na začiatku, keď sa na večierku predávkuje herečka, za ktorú si tvorcovia hneď našli náhradu. Filmový biznis je koleso, ktoré sa neúprosne krúti a toho, kto sa na ňom neudrží, buď zomelie, alebo nechá za sebou.

Počas troch hodín sme svedkami osudových stretnutí hlavných protagonistov, ktorí sa navzájom ovplyvnili, hoci životy každého z nich smerovali inam. Stretli sa – ako inak – na jednom z mnohých hollywoodskych večierkov. Nellie LaRoy naň hnala túžba po hereckej kariére. Práve ona nahradila zdrogovanú herečku z úvodu filmu i tohto článku.

Manny Torres sa snažil prepracovať k filmu a podieľať sa na jeho tvorbe. Bol pre to ochotný doviesť na večierok slona, ktorý mal byť osviežením pre už znudených účastníkov bujarých orgií. Postava Mannyho drží pokope celý film, spája totiž hlavné postavy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite