Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Napravili tohtoročné Zlaté glóbusy svoju pošramotenú povesť?

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Sošku za najlepší film nezískal Top Gun, Elvis ani najnovší Avatar. Porazila ich čiastočne biografická snímka Fabelmanovci o živote Stevena Spielberga. Ten si z 80. ročníka udeľovania Zlatých glóbusov odniesol aj titul najlepšieho režiséra.

Napravili tohtoročné Zlaté glóbusy svoju pošramotenú povesť? SITA/Photo by Chris Pizzello/Invision/AP Steven Spielberg

Rich Polk/NBC via AP)tohtoročné udeľovanie Zlatých glóbusov prinieslo veľa zaujímavých momentov a nieslo sa v znamení naprávanie povesti organizátorov. Najprv si však zrekapitulujme ku komu zlaté sošky poputovali. V kategórii najlepšia filmová komédia alebo muzikál zvíťazili Duchovia Inisherinu. Príbeh o priateľstve dvoch rozdielnych mužov si odniesol ďalšie dve víťazstva. Prvým je cena za najlepší scenár, ktorú získal Martin McDonagh, a druhým je ocenenie za najlepšieho herca v komédii alebo muzikáli, ktoré si odniesol Colin Farrell. Porota označila za najlepší animovaný film Pinocchia Guillerma del Tora.

Guillermo del Toro, vľavo, a Mark Gustafson preberajú cenu za najlepší animovaný film za „Pinocchio Guillerma del Tora“SITA/Rich Polk/NBC via APGuillermo del Toro, vľavo, a Mark Gustafson preberajú cenu za najlepší animovaný film za „Pinocchio Guillerma del Tora“

Najlepším seriálom v podkategórii dráma sa stal Rod draka a za muzikálové a komediálne diela je to Základná škola Willarda Abbotta, známejšia pod anglickým názvom Abbott Elementary. Seriál zo školského prostredia si odniesol hneď niekoľko ocenení. Rovnako ako Biely lotos: Sicília.

Najlepším hercom vo vedľajšej úlohe v televíznom seriáli a najlepšou herečkou v muzikálovom alebo komediálnom televíznom seriáli získali Tyler James Williams a Quinta Brunson zo Základnej školy Willarda Abbotta. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite