Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Seriálové a filmové tipy: Ján Žižka, superhrdinovia aj tajomstvo pyramídy

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Posledná tohtoročná ponuka streamovacích služieb je veľmi rôznorodá. Zavítate do starovekého Egypta, amerických ulíc, ale i do sveta superhrdinov. Nechýba lúpež, katastrofická nehoda a dokonca ani český film.

Seriálové a filmové tipy: Ján Žižka, superhrdinovia aj tajomstvo pyramídy Pexels

Netflix

biely šum – 30. december

Profesorovi Jackovi Gladneymu a jeho rodine – manželke a štyrom deťom – zasiahla do života vlaková nehoda, pri ktorej došlo ku kontaminácii ovzdušia. Obyvatelia mesta musia opustiť svoje domovy. Popri tom riešia Gladneyovci bežné záležitosti rodinného spolužitia. Podarí sa im dostať do bezpečia?

Drámu napísal a režíroval Noah Baumbach. Do úloh manželov Gladneyovcov obsadil oceňovaných hercov Gretu Gerwig a  Adama Drivera. Vo filme si zahrali aj Raffey Cassidy, Jodie Turner-Smith a Don Cheadle. Snímka je natočená na motívy rovnomenného románu Dona DeLilla z roku 1985. Premiéru mala v auguste na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach.

jan Žižka – 1. január

Český dramatický film režiséra  Petra Jákla rozpráva príbeh Jan Žižku, českého vojvodcu, ktorý priviedol Husitov k mnohým vyhratým bitkám. Nestavia však na historickým faktoch, ale na tom, ako sa zo žoldniera stala legenda.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite