Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kultový album slovenskej jazz-rockovej ikony Fermata oslavuje 45 rokov

.samuel Ivančák .kultúra

Rok 1977, o ktorom v prípade albumu Huascaran hovoríme, znamenal vo svete progresívnej a jazz-rockovej hudby mnohé.

Kultový album slovenskej jazz-rockovej ikony Fermata oslavuje 45 rokov Samuel Ivančák

za všetko hovorí len tento krátky sumár: Pink Floyd vydávajú album Animals, svoj debut vydáva Peter Gabriel, skupina Yes svoj ďalší album Going For the One. Kanadskí Rush do tejto kolekcie prispievajú dielom A Farewell to the Kings, geniálne trio Emerson, Lake and Palmer v priebehu roka vydáva na pokračovanie Works. Jazz-rockoví Weather Report dopĺňajú mozaiku svojím albumom Heavy Weather a Brand X svoj priam kultový album Unorthodox Behaviour s nasledovníkom Moroccan Roll.

Na našej domácej scéne sa v tom istom roku pripomínajú plodní zakladatelia slovenského rocku. Pavol Hammel vydáva album Stretnutie s Tichom (so štúdiovou skupinou Fermata), Marián Varga sa so skupinou Collegium Musicum v novom obsadení pripomína albumom Continuo. Obaja nestori domáceho rocku zasa v spoločnosti českého gitarového virtuóza Radima Hladíka vydávajú ich spoločný album Na II. programe sna. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite