Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Sexuálny predátor, šťastie v plaste aj superženy

.martin Papšo .kultúra .film

Harvey Weinstein – dlhé roky všetkými ospevovaný filmový producent, neskôr opovrhované monštrum. Pár článkov v novinách a bolo vybavené. Potom už nepomohla ani armáda drahých právnikov. A pritom by stačil jeden Žilinka. Amatéri.

Filmy týždňa: Sexuálny predátor, šťastie v plaste aj superženy PRESSFOTO CINEMART Jennifer Ehle ako jedna z obetí Laura Madden v americkej dráme Keď prehovorila z roku 2022. Film režírovala Maria Schrader.

práve o Harveym bude prvá dnešná kinopremiéra. Presnejšie o tom, čo predchádzalo uverejneniu novinového článku o jeho voľnočasových aktivitách. Pozrieme sa aj na opačnú stranu škály mužskej toxicity – nachádza sa tam mladý slovenský hudobník, ktorému sex ani peniaze nič nehovoria. Na záver sa v slovenskom poviedkovom filme povenujeme objektom mužského záujmu. Veru tak, za jeden týždeň hneď dva domáce hrané tituly. Kedysi sme sa k takému číslu dopracovali za celý rok.

film týždňa: Keď prehovorila

Príbeh Harveyho Weinsteina je širokej verejnosti dobre známy, aspoň jeho neslávny koniec. Možno o niečo menej sú známe okolnosti, za ktorých vznikol článok a neskôr kniha od novinárok z denníka New York Times. Práve tá kniha je predlohou amerického filmu Keď prehovorila a prináša príbeh snahy presvedčiť obete, aby prehovorili.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite