Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: Milenec lady Chatterleyovej aj Murdochovci

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tento týždeň sa pozrieme na život mediálneho magnáta Ruperta Murdocha a jeho rodiny, ale dočkáme sa i adaptácie zakázanej knihy. Jej protagonisti čelia nepochopeniu zo strany spoločnosti rovnako ako ďalší pár, akurát zo súčasnosti. Odreagovať sa môžete i pri novom fantasy seriáli.

Seriálové a filmové tipy: Milenec lady Chatterleyovej aj Murdochovci Pexels

Netflix

milenec lady Chatterleyovej – 2. december

Constance sa vydala za baroneta Clifforda Chatterleyho, ktorý počas prvej svetovej vojny ochrnul od pása nadol. Sexuálne neuspokojená žena sa rozhodne nájsť si milenca. Pomer s hájnikom Oliverom Mellorsom ju však prinúti prehodnotiť mnohé svoje názory. Dokáže prežiť vzťah dvoch ľudí z rozdielneho prostredia, ktorých zväzujú spoločenské konvencie?

Drámu režírovala Laure de Clermont-Tonnerre. V hlavných úlohách sa predstavili Emma Corrin, Jack O'Connell a Matthew Duckett. Autorom literárnej predlohy z roku 1928 je Angličan David Herbert Lawrence. Román vyšiel najprv v Taliansku a Francúzsku. Do Spojených štátov sa dostal štyri roky po vydaní. Čoskoro bol súdne zakázaný kvôli označeniu za pornografické dielo. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite