Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Desivý horor, plešatý princ aj ženy sobě

.martin Papšo .kultúra .film

Nedávno sme oslávili 104. výročie vzniku ČSR a krátko na to aj Halloween. Niekomu sa môže zdať, že viac pozornosti venujeme tomu druhému, a preto to u nás niekedy vyzerá tak strašidelne. Čo tieto dve veci spája? Samozrejme, že kino.

Filmy týždňa: Desivý horor, plešatý princ aj ženy sobě PRESSFOTO CINEMART Sosie Bacon ako terapeutka Dr. Rose Cotterová v americkom psychologickom horore Úsmev z roku 2022. Film režíroval Parker Finn.

v aktuálnom prehľade filmových premiér si totiž všimneme jeden horor a dva české filmy. Najprv zistíme, že ak sa aj bojíme po voľbách úsmevu s jamkami na lícach, existujú aj oveľa desivejšie úsmevy (a nebude reč o trnavskom Jokerovi). Nasledovať bude vzťahová komédia o ženách, tam ten úsmev bude trochu rozpačitý. Nakoniec veselá aj vážna rozprávka o obstarožnom princovi, ktorý sa stále drží maminej sukne. 

film týždňa: Úsmev

Doktorka Rose Coterová je špecialistka na psychiatrické ochorenia. Jedného dňa sa stane svedkom veľmi znepokojujúcej udalosti. Jedna pacientka priamo pred ňou so širokým úsmevom na tvári spácha samovraždu. Predtým jej celá vystrašená stihne povedať, že ju prenasleduje niečo vyškerené. Rose sa po tomto incidente začnú diať podobné veci a nevie, či je to skutočnosť alebo len prelud spôsobený prebudenou traumou z detstva.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite