Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spomienka na Nazareth

.ľuboš Dzúrik .kultúra

Zomrel Dan McCafferty, hlas skupiny Nazareth. Ľuboš Dzúrik, zakladateľ trenčianskej hudobnej skupiny CHVM, uverejnil na svojom facebooku milú osobnú spomienku na jednu zo skupín jeho života, ktorá navždy onemela.

Spomienka na Nazareth wikipedia/twistyfoldy.net

koncom sedemdesiatych rokov som sa už celkom dobre orientoval v muzike, vedel som, čo sa mi páči a čo nie. S pánom bratom sme si púšťali v izbe rockerinky od výmyslu sveta a zo susednej sestričkinej izby skoro stále zneli skladby Boney M, Eruption a ABBA. Samozrejme že sme jej to tolerovali, veď ona tiež nefrfľala na tú našu muziku.  Našimi hrdinami vtedy boli Zeppelini, Párpli, Black Sabbath, Alice Cooper, Nazareth a kopec ďalších.  

V tej dobe bola punková vlna ešte v plienkach a teda z punku sa k nám dovtedy ešte nič nedostalo, tak sme sa intenzívne venovali tejto rockovej muzike.  Na stene nám viseli plagáty našich idolov, z reproduktorov dunela ich hudba a svet bol taký akýsi krajší a farebnejší. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite