Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Klamár, spievajúci krokodíl aj exorcizmus

.martin Papšo .kultúra .film

Rusi vraj najnovšie oslobodzujú Ukrajinu od satana/satanistov. Konečne nejaký rozumný a uveriteľný dôvod. Možno ich k tomu inšpiroval nový horor o vymetaní diabla, ktorý práve dorazil do kín. Zdá sa, že majú celkom slušne vymetené.

Filmy týždňa: Klamár, spievajúci krokodíl aj exorcizmus PRESSFOTO CONTINENTAL FILM Tarek Boudali a Pauline Clément vo francúzskej komédii Klamár na plný úväzok z roku 2022. Film režíroval Olivier Baroux.

zrejme to nebol jediný film z dnešných noviniek, ktorým sa inšpirovali. Niečo málo si povieme aj o francúzskej komédii o notorickom klamárovi. Jedného dňa sa mu všetky lži nepríjemne vrátia. A chýbať nesmie prorodinný film o krokodílovi v meste. O krokodíloch si ľudia myslia, že sú to nebezpeční predátori, ale tento je neškodný a namiesto strachu sa na ňom skôr pobavíte.

film týždňa: Klamár na plný úväzok

Mnísi v jednom kláštore zaznamenajú vzrastajúcu silu zla, ktorá je spôsobená prudkým nárastom klamstiev. Na ich prekvapenie sa tie klamstvá nekoncentrujú v Rusku ani v Číne, ale vo Francúzsku. Ako vzápätí vysvitne, na vine je Jérôme. V jeho prípade ide doslova o obsedantno-kompulzívnu poruchu. Neúnavne klame rodine, kamarátom, kolegom aj bezbranným dietkam na ihrisku. Neprestáva, ani keď sa mu jeho najbližší snažia dohovoriť, že by mal trochu ubrať. Lenže jedného dňa ho stihne kliatba a všetky jeho klamstvá sa stanú skutočnosťou.  

Klamár na plný úväzok je francúzsky remake tri roky starého kanadského originálu. Je postavený na jednoduchej zápletke v duchu tradície francúzskych komédií, ktorými sa preslávil napríklad Pierre Richard. Tie boli často založené len na tom, že postavy mali smolu. Francúzi si k tomu vždy radi primiešali trochu sociálnej témy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite