Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Životnú cestu M. Žbirku mapuje výstava Roky a dni v Národnom múzeu

.tasr .kultúra

Historická budova Národného múzea v Prahe ponúkne od štvrtka (20. októbra) fanúšikom českého a slovenského popu aj návštevníkom výstavu Miro Žbirka: Roky a dni.

Životnú cestu M. Žbirku mapuje výstava Roky a dni v Národnom múzeu SITA/Marko Erd

názov dostala podľa jedného z albumov. Celkom 28 panelov ponúka do konca roka návrat do doby, keď sa na lavičke na Račianskom mýte začala kariéra legendárneho speváka, skladateľa a gitaristu, ktorá trvala viac ako 50 rokov a skončila sa nečakane v novembri minulého roka Mekyho odchodom do muzikantského neba.    

Návštevníci výstavy si môžu prehliadnuť veci a relikvie z jeho osobného aj profesijného života, sú medzi nimi gramofón z mladosti, magnetofón Sonet Duo, oblečenie, kožená bunda, tenisky, ktoré nosil k obleku, či typické okuliare. Výstava ponúkne formou videoklipov a dokumentov prierez jeho tvorbou, ktoré si záujemca bude môcť vypočuť cez slúchadlá. K tomu bohatý obrazový materiál, dodnes nezverejnené fotografie, plagáty z koncertov, single, CD aj LP platne, ktoré vyšli u nás i v zahraničí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite