Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Detektívna romanca aj výlet do Paríža

.martin Papšo .kultúra .film

Oscary sú ešte ďaleko, ale už teraz je známe, že Rusi neprihlásia žiadny svoj film do boja o zlatú sošku. Aspoň občas vedia vyhodnotiť, ktorý boj je vopred prehratý. Bez šance ale určite nebude kórejský nominant spomínaný nižšie.

Filmy týždňa: Detektívna romanca aj výlet do Paríža PRESSFOTO FILMTOPIA Park Hae-il a Tang Wei v kórejskom filme Podozrivá režiséra Park Chan-wooka z roku 2022.

asi netreba zdôrazňovať, o ktorú Kóreu ide. Kým Kim obohacuje urán, Južná Kórea obohacuje svetovú filmovú knižnicu. Po nedávnom Parazitovi prichádza ďalšia lahôdka v podobe rafinovanej detektívky. Vychutnáme si aj majstrovstvo hereckého chameleóna Javiera Bardema v komediálnej polohe. A na záver si zaskočíme do Paríža na nákupy. 

film týždňa: Podozrivá

Skúsený detektív je privolaný k prípadu smrti muža, ktorý zomrel za zvláštnych okolností po páde zo skaly. Podozrivou sa stáva čerstvá vdova, najmä keď ju smrť manžela veľmi nevyrušila. Detektív ju začne sledovať a počas vyšetrovania sa medzi nimi vytvorí zvláštne puto. Je naozaj nevinná, alebo to všetko len hrá? A naozaj ju sleduje detektív  len kvôli prípadu?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite