Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zomrel basgitarista Roman Kraic

.marian Jaslovský .kultúra

Dnes v skorých ranných hodinách nás vo veku 59 rokov opustil Roman Kraic, basgitarista/kontrabasista, ktorý vždy slúžil hudbe presne, svedomito a s láskou. Úlohou basy v kapele je podporovať ostatných, a on to robil s celým srdcom.

Zomrel basgitarista Roman Kraic facebook Romana Kraica

spoluhráči a priatelia na neho spomínajú ako na príjemného a láskavého človeka, na ktorého sa dalo spoľahnúť. Aj keď mal zdravotné problémy desaťročia, znášal ich stoicky a nestrácal optimizmus.

Začínal v bratislavských skupinách Bager a Genéza, mal rád aj blues a hral v kapelách Bluesweiser a Electric Blues Band Mira Dvorského. Bol zakladajúcim členom kultovej skupiny Scat Adrieny Bartošovej na pomedzí fusion, popu a world music, s ktorou nahral výnimočný album Harmony Of Rain (1991) a neskôr ďalšie dva. Neskôr bol súčasťou kapely speváčky Mr. Band Silvie Josifoskej. Jeho posledným angažmánom bola skupina Romanika, kde spievala jeho manželka Ildikó Kali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite