Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Boháči, bosorky aj tajomné vraždy

.martin Papšo .kultúra .film

Whodunit je anglický výraz, ktorý sa používa na označenie detektívok, kde je niekoľko podozrivých zo zločinu a páchateľ je odhalený vždy až na konci. Vražda v Orient exprese, Smrť na Níle či Nord Stream patria medzi najznámejšie.

Filmy týždňa: Boháči, bosorky aj tajomné vraždy PRESSFOTO AEROFILMS Arvin Kananian ako Darius a Woody Harrelson ako kapitán Thomas Smith vo filme Rubena Östlunda Trojuholník smútku z roku 2022.

whodunit je anglický výraz, ktorý sa používa na označenie detektívok, kde je niekoľko podozrivých zo zločinu a páchateľ je odhalený vždy až na konci. Vražda v Orient exprese, Smrť na Níle či Nord Stream patria medzi najznámejšie.

Jedna takáto detektívka sa práve dostala do kín a pri vyšetrovaní sa nielen všeličo dozvieme, ale aj slušne pobavíme. Avšak ešte predtým si doprajeme, ako správni snobi, výlet obscénne luxusnou loďou, ktorá si doplávala po trofej do Cannes. A napokon nás poteší fakt, že už tretí týždeň po sebe mal premiéru aspoň jeden slovenský film. Ten aktuálny sa venuje bosorkám. 

film týždňa: Trojuholník smútku

Luxusná výletná loď a na nej samá vyberaná spoločnosť. Ruský obchodník s hnojivami („I sell shit“) či starší manželský pár vlastniaci rodinnú firmu na výrobu zbraní. Treba si predsa trochu užiť ťažko zarobené miliardy. O dokonalú spokojnosť hostí a plnenie ich nezvyčajných požiadaviek sa stará celá armáda členov posádky, na čele s večne opitým kapitánom. Lenže veci čoskoro naberú nečakaný kurz.

Trojuholník smútku je satirická komédia režiséra Rubena Östlunda, ktorá vyhrala hlavnú cenu na tohtoročnom festivale v Cannes.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite