Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Knižnica týždňa: Volodymyr Zelenskyj – z politického amatéra prezident vojny

.ľubomír Jaško .kultúra .knižnica

Najdramatickejšiu časť svojho životopisu si píše ukrajinský prezident sám a práve teraz. Pri rozprávaní o jeho nedokonalej minulosti pôsobí prerod na hrdinského lídra ešte zázračnejšie.

Knižnica týždňa: Volodymyr Zelenskyj – z politického amatéra prezident vojny Serhij Rudenko: Volodymyr Zelenskyj (Muž, ktorý píše dejiny). Lindeni, 2022

antisystémista

Novinár Serhij Rudenko (pracuje pre Deutsche Welle a ukrajinské Rádio Sloboda) nenapísal oslavnú biografiu pripravenú len vďaka spoločenskej objednávke po ruskej invázii na Ukrajinu. Rudenko sa venoval aj iným z ukrajinskej politiky – Juščenkovi, Janukovyčovi a Tymošenkovej. 

Z písania o Zelenskom je zrejmé, že všetky zmienky o jeho súčasnej podobe hrdinu sú len čerstvo dopísané. Navyše prostým až plachým štýlom. Ukrajinská politika bola vlastne vždy plná nevábnych príbehov a skorumpovaných politikov, a tak je nadšenie z vodcu slobodnej Ukrajiny pre istotu tlmené opatrnosťou. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite