Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Hororový kult aj tisíce rokov túžby

.martin Papšo .kultúra .film

Žánre v politike a filme sa často prekrývajú. Aktuálne v kine pribudol aj horor. Pri tom filmovom môže nastať hrozný koniec, v tej druhej oblasti to vyzerá na hrôzu bez konca. Ako to dopadne? Poďme sa radšej pozrieť do kina.

Filmy týždňa: Hororový kult aj tisíce rokov túžby UNITED ARCHIVES/GETTY IMAGES V týchto dňoch má obnovenú premiéru kultový film z roku 1975 Čeľuste od režiséra Stevena Spielberga.

tá hororová novinka v skutočnosti vôbec nie je novinka. Je to stará klasika upravená pre IMAX kinosály. Veľmi pravdepodobne ste ju už (niekoľkokrát) videli. Napriek tomu stojí za pripomenutie. Druhou v ponuke je orientálna rozprávka pre dospelých s čarovným džinom a tromi želaniami. S tými radšej opatrne, lebo sa môžu splniť. Nikdy totiž dopredu nevieme, ako dopadnú. Želali ste si v roku 2020 zmenu? Splnené. A ruku nech zdvihne ten, kto je teraz spokojný.

film týždňa: Čeľuste

Rozpálené piesočné pláže, modré more a nebo bez obláčikov lákajú návštevníkov ostrovného mestečka Amity, ktoré sa pripravuje na letné prázdniny. Nikto netuší, že pod hladinou čaká agresívna hladná rybka. Keď sa objavia prvé tragické prípady, starosta mesta Vaughn sa snaží situáciu zľahčovať a o nejakých obmedzeniach kúpania nechce ani počuť – kvôli tučným príjmom z letnej sezóny. Lenže obetí pribúda a tak nezostáva nič iné, len sa vydať na lov. Na more vyplávajú traja muži, šéf miestnej polície Brody, ichtyológ Hooper a svojrázny lovec žralokov Quint. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite