Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sandman

.martin Mojžiš .kultúra .seriál

Nový seriál na Netflixe. Podľa slávnej predlohy. Máme sa tešiť? Nuž, vzhľadom na to, ako Netflix nedávno zbabral seriál o zaklínačovi, namieste by bola skôr určitá opatrnosť. Dokonca aj obavy by boli celkom pochopiteľné. Ale zbytočné.

Sandman PRESSFOTO NETFLIX Tom Sturridge v hlavnej úlohe Morfea a Martyn Ford ako strážca brány do pekla v seriáli Sandman.

filmové alebo seriálové adaptácie slávnych literárnych alebo komiksových predlôh bývajú vydarené alebo nevydarené. Tých nevydarených je obrovská škoda, tie vydarené prinášajú dôležité príbehy podstatne širšiemu publiku. Pretože, čo si budeme nahovárať, divákov je oveľa viac ako čitateľov.

Dôležité príbehy si však udržia svoj význam, len ak sú prerozprávané dobre. Dve hlavné otázky súvisiace so seriálom The Sandman preto znejú takto: Podarilo sa filmárom prerozprávať  pôvodný komiksový príbeh naozaj dobre? A je Sandmanov príbeh, ktorý si celý vymyslel Nail Gaiman, naozaj dôležitý?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite