Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Horor, slovenský Balkán aj Honza Koller

.martin Papšo .kultúra .film

„Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným" je hláška z filmu Rozmarné léto z roku 1967. Už o rok neskôr dostala nový význam. A použiteľná je aj dnes na domáce aj zahraničné udalosti. Nešťastníkov s rozmarmi je totiž stále dosť.

Filmy týždňa: Horor, slovenský Balkán aj Honza Koller PRESSFOTO CINEMART Daniel Kaluuya v úlohe OJ Haywooda vo filme Nie, nie amerického režiséra Jordana Peelea z roku 2022.

práve prvý z dnešných premiérových filmov je ideálnym kandidátom na hľadanie rôznych významov a odkazov. Nasledovať bude príbeh večne opitých Slovákov v Srbsku. Na záver môžeme v dokumentárnom portréte obdivovať výnimočného športovca. Narodil sa v Československu, mal viac ako dva metre, pôsobil neohrabane a preto ho všetci odpisovali. A nie je to Zdeno Chára. 

film týždňa: Nie, nie 

Na malej konskej farme žijú dvaja súrodenci, ktorí prídu o otca za veľmi zvláštnych okolností. Bola to len nehoda, alebo je za tým niečo viac? Navyše sa na oblohe objavil záhadný mrak. Čo ak sa na nich zhora niečo pozerá? Čo ak je to niečo spektakulárne, ale nebezpečné? Máme sa na to pozerať aj my?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite