Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Oplatí sa pozrieť si Papierový dom: Kórea?

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Profesor a jeho skupina lupičov sa vracajú na scénu v kórejskom remaku. Príbeh zostáva rovnaký. Osviežením je jeho adaptácia na kórejskú kultúru. Dokáže sa novinka vyrovnať pôvodnej sérii?

Oplatí sa pozrieť si Papierový dom: Kórea? Netflix.fandom.com

španielsky seriál Papierový dom, známy aj ako La Casa de Papel alebo Money Heist, sa vracia pol roka po tom, ako príbeh skončil odvysielaním druhej časti piatej série. Dala sa tým definitívna bodka za seriálom, ktorý dobyl svet. Na streamovaciu službu Netflix sa dostal s dvomi sériami vysielanými na televíznom programe Anténa 3 v roku 2017. Gigant zaň zaplatil symbolickú sumu – dva doláre. Do ponuky ho pridali bez propagácie. Svoju cestu k divákom si však našiel. Stal sa najsledovanejším neanglickým seriálom na platforme. Minulý rok ho o prvenstvo pripravil juhokórejský megahit Squid Game známy aj pod českým názvom Hra na oliheň. Zaoberal sa ekonomickou a sociálnou situáciou v krajine. V posledných mesiacoch sa do popredia začala dostávať ázijská, najmä juhokórejská produkcia. Tvorcovia sa pokúsili spojiť tieto dva fenomény do majstrovského diela. 

Počas rozlúčkovej akcie k uvedeniu finále Papierového domu oznámili tvorcovia seriálu dve veľké novinky. Prvou z nich je vznik seriálu Berlín, ktorý sa bude zaoberať postavou s rovnakým menom, lupičom umenia v luxusnom obleku. Premiéra je naplánovaná na budúci rok. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite