Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Seriálové a filmové tipy: Svet zločinu aj utópia o svete bez vlády, pravidiel a byrokracie

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tento týždeň praje najmä kriminálnym seriálom. Fanúšikov tohto žánru čaká pestrá ponuka. Môžu sa vybrať do väzenia, pátrať po tajomstvách jednej rodiny alebo po tom, čo sa stalo dvom mladým dievčatám. Nechýba ani dokument o prírode.

Seriálové a filmové tipy: Svet zločinu aj utópia o svete bez vlády, pravidiel a byrokracie Pexels.com

Netflix

to dievča z fotky – 6. júl

Kto bola Sharon Marshallová, žena, ktorá ani sama nepoznala svoju skutočnú identitu? Jej záhadná smrť a únos jej syna boli veľkou záhadou. Ženin otec Franklin Floyd bol na úteku dvadsať rokov za bankovú lúpež. Po tridsiatich rokoch sa niekto pokúsil rozlúsknuť, čo sa stalo s touto záhadami opradenou rodinou. Dokument režírovala Skye Borgman. Vo filme si skutočné postavy zahrali Dana Mackin, Robert Christopher Smith, Mark Chinnery a Natalie De Vincentiis.

 capitani, 2. séria – 8. júl

Inšpektor Luc Capitani bol prevelený do dediny Mënscht, aby vyšetril vraždu pätnásťročnej Jenny Engel a únos jej dvojčaťa Tanye. S vyšetrovaním mu pomáha policajtka Elsa Ley. Capitani musí popri práci pochopiť mentalitu dedinčanov, ich komplikované vzťahy a to, že vedia viac, ako mu povedali. Podarí sa mu zachrániť nezvestné dievča?

Kriminálny seriál vytvorili Thierry Faber, Eric Lamhène a Christophe Wagner, ktorý ho i režíroval. Hrali v ňom Luc Schiltz, Sophie Mousel, Claude De Demo, Joe Dennenwald, Jil Devresse a Jules Werner. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite