Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Andy Fletcher: Majiteľ Depeche Mode

.rudi Rus .kultúra .hudba

Andrew „Fletch“ Fletcher zomrel vo svojom dome prirodzenou smrťou vo veku 60 rokov. Šok, zdesenie a smútok ovládli veľkú rodinu fanúšikov fenoménu Depeche Mode po celom svete. Najlepšie to za všetkých stručne vyjadril Alan Wilder, bývalý člen kapely, keď skonštatoval, že to je pre neho skutočný blesk z jasného neba.

Andy Fletcher: Majiteľ Depeche Mode ROB VERHORST/REDFERNS/GETTY IMAGES 24. máj 1986 Rotterdam, Holandsko: Depeche mode v zostave Alan Wilder, Martin Gore, Dave Gahan a Andy Fletcher.

aj slovenskí depešáci zažívajú smutné dni. Slávna britská kapela našu krajinu, na rozdiel od iných veľkých mien, nevynechávala z plánovania svojich turné. Od svojho koncertného debutu v lete roku 2006 prišli ešte štyrikrát, naposledy v roku 2017. Väčšinu z toho odohrali na staručkom futbalovom štadióne Interu na Pasienkoch. V tejto chvíli je veľmi málo pravdepodobné, že by k tejto pätici koncertných zážitkov ešte niekedy pribudol nejaký ďalší. 

na začiatku všetkého bol punk

Andy Fletcher sa narodil v roku 1961 v Nottinghame. Jeho rodina sa neskôr presťahovala do Basildonu. Práve tu ho stretol veľmi dôležitý človek jeho života, mladý umelec menom Vince Clark. Spriatelili sa a založili hudobný projekt No Romance In China. Keď stretli ďalšiu veľmi kreatívnu dušu, ktorou nebol nikto iný ako Martin Gore, odštartovali novú kapitolu pod názvom Composition Of Sound. A aby tých zmien názvov a zostáv nebolo málo, v roku 1980 prichádza Dave Gahan, chlapec so špecifickým kovovým hlasom, a s ním značka Depeche Mode. Vráťme sa však ešte do roku 1976. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite